Workshop

Driedaagse workshop Non-dualiteit

‘Wie of wat ben ik?’

Groeien in Bewust Zijn

Non-dualiteit betekent letterlijk “Niet Twee”, of te wel “Alles is Eén”. Het is het inzicht dat alles voortkomt uit Eén Bron, waar iedereen afkomstig én een unieke uitdrukking van is. Ook jij en ik komen voort uit die Bron, we zijn daar intiem mee verbonden. Net zoals de golf nog steeds onderdeel van de oceaan is, en een druppel nog steeds water.

Het gevoel van afgescheidenheid van de Bron overheerst echter vaak. Het feit dat we ons afgescheiden voelen zorgt ervoor dat we constant bezig zijn ons geluk na te jagen, en dat geluk buiten onszelf denken te vinden.

Door opvoeding, onderwijs en het contact met anderen zijn we ervan overtuigd geraakt een op zichzelf staand individu te zijn. We hebben ons geïdentificeerd met deze persoonlijkheid, ook wel Ego genoemd, die opgebouwd is uit overtuigingen en wereldbeelden. Er is echter een hemelsbreed verschil tussen wie je in essentie bent, en wie je geworden bent. Of beter gezegd, er is een groot verschil tussen wie of wat je bent, en wie je dénkt dat je bent. In je leven zijn die twee sporen uit elkaar gaan lopen.

In de workshop Non-dualiteit bewandelen we die 2 sporen terug naar je essentie:

Het is belangrijk dat je lichaam rust ervaart op dit pad. Dit gaan we, naast bovenstaande werkvormen, op een hele praktische manier doen door middel van HeartMath biofeedback oefeningen, het meten van je eigen hartritme variatie aan een laptop. Je hartritme variatie zegt nl. veel over je innerlijke staat van rust of onrust. Je leert om je hartritme variatie op een heel makkelijke manier te beïnvloeden, zodat je meer innerlijke rust kunt ervaren. Vanuit deze rust kun je helderder kijken naar wat er speelt in je leven en sneller je ego reacties doorbreken. Een mooie bijwerking van deze oefeningen is dat het een boost is voor je immuunsysteem, bloeddrukverlagend werkt en meer energie oplevert.  Je kunt de oefeningen op elk moment van de dag toepassen, zonder dat iemand het ziet en waardoor je snel weer innerlijke rust creëert als een soort anker in je leven.

Trainers: De workshop wordt gegeven door Greetje Veneman en Helga Zöllner, beiden hebben de opleiding Non-duale coaching en therapie afgerond.
Greetje is eigenaar van praktijk Ahava en een gelicenseerd en zeer ervaren HeartMath 1:1 coach en groepstrainer.
www.praktijkahava.nl
Helga is non-duaal coach, en tevens Re-attach therapeute.
www.helgazollnercoachingentherapie.nl

Praktische informatie

Data:           19, 20 januari en 2 februari 2022
Tijd:             10.00 uur – 16.45 uur
Plaats:         Mens en Intuïtie, Stovestraat 25, 3811KA Amersfoort
Kosten:        €330, dit is inclusief koffie, thee en cursusmateriaal
Aantal:         Maximaal 8 deelnemers

Als de workshop onverhoopt niet door kan gaan wegens coronamaatregelen wordt het volledige cursusgeld terug gestort. Mochten de maatregelen ingaan na de eerste twee dagen, wordt er naar een passende oplossing gezocht voor de derde dag. 

Aanmelden of meer info kan via info@praktijkahava.nl of telefonisch: 06-27412781.

‘Er is geen weg naar Liefde, Liefde is de weg’