Workshop

Driedaagse workshop Non-dualiteit

‘Wie of wat ben ik?’

Groeien in Bewust Zijn

Non-dualiteit betekent letterlijk “Niet Twee”, of wel “Alles is Eén”. Het is het inzicht dat alles voortkomt uit Eén Bron. De Bron waar iedereen uit voortkomt, een unieke uitdrukking van is én tegelijkertijd nooit uit weggegaan is. Ook jij en ik komen voort uit die Bron en zijn daar intiem mee verbonden. Net zoals de golf nog steeds onderdeel van de oceaan is, en de druppel nog steeds water is.

Het gevoel van afgescheidenheid van de Bron overheerst echter vaak. Het feit dat we ons afgescheiden voelen zorgt ervoor dat we constant bezig zijn ons geluk na te jagen, en dat geluk buiten onszelf denken te vinden.

Door opvoeding, onderwijs en het contact met anderen zijn we ervan overtuigd geraakt een op zichzelf staand individu te zijn. We hebben ons geïdentificeerd met deze persoonlijkheid, ook wel Ego genoemd, die opgebouwd is uit overtuigingen en wereldbeelden. Er is echter een hemelsbreed verschil tussen wie je in essentie bent, en wie je geworden bent. Of beter gezegd, er is een groot verschil tussen wie of wat je bent, en wie je dénkt dat je bent. In je leven zijn die twee sporen uit elkaar gaan lopen.

In de workshop Non-dualiteit bewandelen we die 2 sporen terug naar je essentie.

Het is belangrijk dat je lichaam rust ervaart op dit pad. Dit gaan we, naast bovenstaande werkvormen, op een hele praktische manier doen door middel van HeartMath biofeedback oefeningen, het meten van je eigen hartritme variatie aan een laptop. Je hartritme variatie zegt nl. veel over je innerlijke staat van rust of onrust. Je leert om je hartritme variatie op een heel makkelijke manier te beïnvloeden, zodat je meer innerlijke rust kunt ervaren. Vanuit deze rust kun je helderder kijken naar wat er speelt in je leven en sneller je ego reacties doorbreken. Een mooie bijwerking van deze oefeningen is dat het een boost is voor je immuunsysteem, bloeddrukverlagend werkt en meer energie oplevert. Je kunt de oefeningen op elk moment van de dag toepassen, zonder dat iemand het ziet en waardoor je snel weer innerlijke rust creëert als een soort anker in je leven.

Trainer: De workshop wordt gegeven door Greetje Veneman.
Greetje is eigenaar van praktijk Ahava en een gelicenseerd en zeer ervaren HeartMath 1:1 coach en groepstrainer. Ze heeft vele opleidingen gevolgd, waaronder een 4-jarige opleiding Non-duale coaching en therapie.

Deelnemer Monique: ‘Even in koesterende stilte, intiem, warm en deskundig, zo heb ik Greets driedaagse workshop ervaren. Weldadig, met diep respect en dankbaarheid. Het is wel/niet rustig en kalm in mij tijdens de workshop maar altijd zinnig, vanwege de oefeningen, meditaties, hartcoherentie en Greets professionele in- en uitzoomen. Tijdens de tweede dag na een afsluitende meditatie ervaar ik een gevoel van Eenheid door heel mijn wezen. Wonderlijk mooi en enorm versterkend!’

 

Praktische informatie

Data:       Dinsdag 30 januari, woensdag 31 januari en dinsdag 13 februari 2024.
Tijd:         10.00 uur – 17.00 uur.
Plaats:     Rossinilaan 37, Vlissingen.
Kosten:    €330, dit is inclusief koffie, thee en cursusmateriaal.
Aantal:     Maximaal 4 deelnemers.

De workshop geeft je praktische handvatten om te doorzien wie je niet bent, zodat je kunt leren leven vanuit Dát wat je ten diepste bent. Je leert kijken voorbij je aannames en gedachten, die je leven vaak bepalen.
Het gaat om leven vanuit rust, vrede en vertrouwen, kijkend door ogen van Liefde.

Aanmelden of meer info kan via info@praktijkahava.nl of telefonisch: 06-27412781.

De workshop kan ook op een andere locatie in het land gegeven worden. Als je drie andere deelnemers vindt neem dan contact op, dan kijken we samen naar wat de mogelijkheden zijn.

‘Er is geen weg naar Liefde, Liefde is de weg’