Een nieuwe aarde

Boeklezing: 'Een nieuwe aarde' van Eckhart Tolle

Eckhart Tolle is een wereldbekende spreker en schrijver op het gebied van verlichting.

Zelf zegt hij over zijn boek ‘De nieuwe aarde’: “De wereld is op een belangrijk kruispunt aangekomen. Het ego-gerichte bewustzijn heeft aarde en mensheid aan de rand van een totale catastrofe gebracht. Het is dan ook hoog tijd voor een collectieve bewustzijnstransformatie, waardoor we onze zwaarte en dichtheid verliezen en de kostbare edelstenen worden die we in wezen zijn, zodat we transparant worden voor het licht van bewustzijn. Sinds mensenheugenis was de mogelijkheid van zo’n transformatie de boodschap van lichtbrengers als Boeddha, Jezus en anderen. Staat de mensheid er nu meer voor open dan toen? En: wat kunnen we doen om deze verschuiving in onszelf te versnellen? En hoe kunnen we het nieuwe, ontwakende bewustzijn herkennen? Op deze en andere wezenlijke vragen gaat dit boek in. Nog belangrijker echter is dat dit boek zelf een instrument voor transformatie is, ontstaan vanuit het nieuwe bewustzijn. Al lezende ervaren we de verschuiving die in ons plaatsvindt.” 

De avonden worden begeleid door Greetje Veneman, zij is thuis in de geschriften van Meister Eckhart, de 13-eeuwse mysticus waar Eckhart Tolle zich naar heeft vernoemd en ze heeft o.a. een 3-jarige opleiding non-duale coaching gevolgd. Non-dualiteit is waar dit boek over gaat. Je zou het een ander woord voor verlichting kunnen noemen.

Praktische informatie

De boeklezing en bespreking wordt gehouden op 5 dinsdagavonden: 7, 14, 21, 28 februari en 7 maart 2023 van 19.30 uur tot 21.15 uur.
Locatie: Rossinilaan 37, 4384MB Vlissingen.
Maximum aantal deelnemers: 6
Investering: €95, dit is inclusief koffie en thee.
Zelf aan te schaffen: Boek ‘Een nieuwe aarde’ van Eckhart Tolle.

We lezen elke avond uit het boek en kijken, voelen en bespreken wat dat met ons doet én wat dat voor ons betekent. De avond eindigt met een non-duale meditatie of een oefening om transparanter te worden voor het licht van Bewustzijn.

Aanmelden of meer informatie kan via: info@praktijkahava.nl of telefonisch: 0118-462661

‘De langste weg is de weg naar binnen’

- Dag Hammerskjöld