Jij bent dat wat je zoekt

Boeklezing: 'Je bent het geluk dat je zoekt' - Rupert Spira

Op dinsdag 24 oktober 2023 start de boeklezing en -bespreking van het prachtige en bijzondere boek ‘Je bent het geluk dat je zoekt’, geschreven door Rupert Spira.

Rupert Spira is een bekend leraar en schrijver op het gebied van Bewustzijn en Non-dualiteit. Van jongs af aan was hij diep geïnteresseerd in de aard van de werkelijkheid. Toen hij 17 was, leerde hij mediteren en begon hij de leer van de klassieke advaita vedante te bestuderen.
Hij brengt de boodschap van alle grote religieuze en spirituele tradities terug tot 2 essentiële waarheden: Liefde/Bewustzijn is wat we zijn, en we delen ons Zijn met alles en iedereen.

Op basis van talloze voorbeelden uit zijn eigen leven laat Spira zien dat blijvend geluk zoeken aan de hand van objecten, situaties en relaties gedoemd is te mislukken en tot teleurstelling leidt. Zijn boek leidt de lezer stap voor stap naar de herkenning toe dat we het geluk en de liefde zijn die we zoeken. ‘Mocht het woord geluk je niet aanspreken’ zo geeft Spira aan, ‘vervang het dan door dat waar je bovenal naar verlangt, vrede, liefde, God of verlichting’.

 – ‘Volkomen openheid, pure gevoeligheid, onvoorwaardelijke acceptatie: dat is niet iets wat jij, als persoon, kunt doen; het is, wat je als zuiver Bewustzijn, bent.’ – Rupert Spira.

Het is een heel bijzonder, helder en hartverwarmend boek. Het is voor iedereen die verlangt naar blijvend geluk en openstaat voor de mogelijkheid dat het ons altijd ter beschikking staat binnen onszelf, ongeacht onze omstandigheden. Het start meteen, in tegenstelling tot veel andere boeken, met het duidelijk maken van wat je ten diepste bent, maar roept daardoor ook vragen op. Beantwoording daarvan vraagt inzicht in non-dualiteit en dat is waarom de bijeenkomsten begeleid worden door Greetje Veneman. Zij heeft onder andere een 4-jarige opleiding non-duale coaching gevolgd. Op een heldere manier beantwoordt ze vragen, legt ze uit wat non-dualiteit inhoudt en wat het boek voor jou kan betekenen.

Ben je niet thuis in non-dualiteit dan is dit een prachtige manier om er kennis mee te maken. Ben je wel bekend met non-dualiteit dan zijn de avonden erg mooi om je te inspireren om het geleerde dagelijks toe te kunnen passen.

Praktische informatie

De boeklezing/bespreking wordt gehouden op 4 dinsdagen: 24 en 31 oktober en 7 en 14 november 2023.
Je kunt je aanmelden voor de middag- of voor de avondbijeenkomsten.

De middagbijeenkomst is van 14.00 uur tot 15.45 uur.
Locatie: Stadsklooster Simpelhuys
              Simpelhuisstraat 12, 4331PH Middelburg.

De avondbijeenkomsten zijn van 19.30 uur tot 21.15 uur.
Locatie: Rossinilaan 37, 4384MB Vlissingen.

Investering: €70, dit is inclusief koffie en thee.
Zelf aan te schaffen: boek ‘Je bent het geluk dat je zoekt’ van Rupert Spira.

We lezen elke bijeenkomst uit het boek met rust tussen de teksten door en eindigen met een meditatie. Ook is er voldoende ruimte om je vragen te beantwoorden.

Aanmelden of meer informatie kan via: info@praktijkahava.nl of telefonisch: 0118-462661.

‘De langste weg is de weg naar binnen’

- Dag Hammerskjöld