Programma

Stress Reductie Programma

Bij praktijk Ahava kun je het HeartMath Stress Reductie Programma volgen, met als resultaat onder andere daling van te hoge bloeddruk, beter slapen, toename van concentratie, meer energie en vitaliteit, betere werking van het immuunsysteem, of het voorkomen van burn-out.

Met behulp van biofeedback apparatuur en een laptop wordt je HRV, hart-ritme-variatie, zichtbaar gemaakt. Bij de meeste mensen is dit een grillig patroon en dat betekent dat ons brein, hart, hormoon- en zenuwstelsel, niet optimaal samenwerken. Je voelt dit zelf ook en bent bijvoorbeeld gejaagd, vergeet dingen, slaapt slecht of komt moeilijk tot rust.

Het HeartMath Stress Reductie Programma leert je om je eigen HRV positief te beïnvloeden. Het hele programma omvat 7 lessen van een uur, verspreid over 2 maanden. Je ontvangt een werkboek, waarin de HeartMath stappen duidelijk worden uitgelegd. Naast het aanleren van de technieken worden ook je relevante stressfactoren besproken. Dit kunnen fysieke, maar ook emotionele of mentale oorzaken zijn. Je wordt hierbij door mij gecoacht waardoor de oorzaken van je belemmeringen duidelijk kunnen worden en we bespreken hoe je hier op een andere manier mee om kunt gaan. Toepassen van de HeartMath technieken tilt je boven je problemen uit, waardoor nieuwe oplossingen in zicht komen, er een breder begrip ontstaat en je beter kunt functioneren.

HeartMath kan o.a. worden toegepast bij

Rust en plezier

De resultaten zijn direct voelbaar en in onderzoek aangetoond. Bij dagelijks gebruik ervaar je meer rust, plezier en ontspanning in je leven

De krachtige oefeningen zijn makkelijk aan te leren en geven al snel resultaat bij een aantal malen kort oefenen per dag. Ze zijn te doen terwijl je naar je werk gaat, staat te wachten voor een verkeerslicht, de computer opstart, in de file staat, enz. Bovendien leer je om je stresspatronen te herkennen en er anders op te reageren.

‘Ontspan, niets is onder controle’

- Osho