Op pad met jeZelf

De vierdaagse

In de vierdaagse ‘Op pad met jeZelf’, gaan we op zoek naar een antwoord op de eeuwenoude vraag; Wie ben Ik? Of, misschien nog beter gezegd, we gaan kijken of daar een antwoord op te vinden is.

Er wordt vaak gezegd; ‘Je bent niet je denken, je lijf, je gevoelens’. Maar wie of wat ben je dan wel??

We gaan dit op verschillende manieren onderzoeken. En al ben je niet je lichaam, het is wel belangrijk dat je lichaam rust ervaart op dit pad.

Dit laatste gaan we op een hele praktische manier doen. En wel door middel van biofeedback, het meten van je eigen hartritmevariatie aan een laptop. Je hartritmevariatie zegt nl veel over je innerlijke staat van rust of onrust. Je leert om je hartritmevariatie op een heel makkelijke manier te beïnvloeden, zodat je meer innerlijke rust kunt ervaren. Een mooie bijwerking van deze oefeningen is dat het een boost is voor je immuunsysteem, bloeddrukverlagend werkt, meer helderheid geeft en meer energie oplevert. We doen deze oefeningen aan een laptop, maar uiteindelijk leer je de oefeningen op elk moment van de dag toe te kunnen passen, zonder dat iemand het ziet en waardoor je heel snel weer innerlijke rust creëert. We besteden hier één dagdeel aan en komen er de volgende dagen steeds even op terug.

De overige dagdelen gaan we aan de slag met meditatie- en visualisatieoefeningen en diepgaande, mooie non-duale oefeningen om meer zicht te krijgen op je ego structuur. We gaan onze beperkende zelf- en wereldbeelden verkennen, waardoor ze beter te doorzien zijn en op kunnen lossen. Door te kijken naar wat je niet bent, ontstaat er ruimte en krijg je meer zicht op wie/wat je wel bent. Zo kun je het contact herstellen met je innerlijke Bron van wijsheid. Het gaat hier niet om verbetering of verandering van je persoonlijkheid, want dat zou een nieuw ego-project zijn. Het gaat juist om het doorzien van je persoonlijkheid, waardoor je weer contact kunt maken met wie je in essentie bent. Daardoor kunnen je transpersoonlijke kwaliteiten zoals groot mededogen en onvoorwaardelijke liefde weer vrij komen, zodat geluk, ontspanning, mededogen, wijsheid en plezier vrijuit kunnen stromen.

Tijdens het avond programma houden we het rustig en lezen we inspirerende teksten van oude en hedendaagse mystici, zoals meister Eckhart, Willigs Jäger (zenmeester en benedictijner monnik) en Adyashanti. We sluiten af met een meditatie of oefeningen om beter te kunnen slapen.

Tot jezelf komen

De vierdaagse wordt gehouden op het kleine vriendelijk bospark, de Heivlinder te Ermelo. Tijdens deze vierdaagse heb je een eigen huisje ter beschikking, zodat je helemaal tot jezelf kunt komen. Ontbijt, lunch en diner verzorg je daarom zelf. De  groep bestaat uit maximaal 5 personen, zodat je optimale aandacht krijgt.

Tussen het intensieve ochtend en middag programma is er ruim de tijd om door de bossen of over de hei te wandelen. Het park ligt namelijk precies op de grens tussen bos en hei. Je kunt naar de overblijfselen van een oud Romeins kamp lopen of door het bos met de dansende bomen wandelen en genieten van de werkelijk prachtige en inspirerende omgeving…

Ben je op zoek naar meer zelfinzicht of bewustwording, dan is deze vierdaagse waarschijnlijk iets voor jou. Wil je meer informatie, neem gerust contact op.
Inschrijven kan tot uiterlijk 1 december 2020 i.v.m. de reservering van de huisjes.

Praktische informatie

Aanvang maandag 25 januari tot donderdag 28 januari 2021.

Mochten de corona maatregelen nog steeds van kracht zijn, het cursushuis is groot genoeg om onderling 1,5 meter afstand te kunnen houden. Als de cursus onverhoopt niet door kan gaan, omdat de corona maatregelen verscherpt worden, dan wordt het volledige cursusgeld terug gestort.

Je kunt op maandag 25 januari om 15.00 uur de sleutel van je huisje ophalen bij de receptie. Aanvang van de 4-daagse is om 16.00 uur. We sluiten de gezamenlijke bijeenkomsten af op donderdag 12.00 uur, maar het huis blijft tot jouw beschikking tot vrijdag 29 januari 10.00 uur. Je kunt zodoende nog heerlijk genieten van de prachtige omgeving en het geleerde in alle rust op je in laten werken.

Mocht je na afloop nog individuele begeleiding wensen, dan is dit mogelijk op donderdag na 13.00 uur. Dit is niet bij de vierdaagse inbegrepen.

Prijs: €475

Bij de prijs inbegrepen zijn:

  • een eigen huisje
  • 4 overnachtingen,
  • beddengoed
  • boekingskosten
  • eindschoonmaak
  • toeristenbelasting
  • lesmateriaal
  • koffie en thee

‘De langste weg is de weg naar binnen’

- Dag Hammerskjöld